Spektrum na festivalu Pod Zelenou horou

[19.7.2010] Spektrum se podílelo na zajištění doprovodného programu pro děti, mládež i dospělé na festivalu Pod Zelenou horou.

Pracovníci a dobrovolníci Spektra - centra primární prevence a drogových služeb se aktivně zapojili do doprovodného programu festivalu Pod Zelenou horou, který se konal v sobotu 17.července. "Naši snahou bylo připravit program pro malé i větší děti, a dokonce i pro jejich rodiče", uvedl vedoucí Kontaktního centra a Terénního programu Spektrum Mgr. Josef Soukal. "Jsme rádi, že se pořadatelé festivalu snaží podporovat tyto aktivity, které jsou určené všem věkovým kategoriím. Rodiče si tak mohou i na tento druh akce vzít své děti, které se tam nenudí."

Pro děti byla připravena široká nabídka her a pohybových či tvořivých činností. Starší děti a rodiče měli možnost zkusit si vyluštit logické úlohy a hádanky. Návštěvníci festivalu si zde mohli zakoupit vystavené výrobky vyrobené v Keramické dílně Terapeutické komunity Sejřek. A díky rozhovoru s přítomnými pracovníky měli účastníci možnost dozvědět se více o programech zřizovaných Kolpingovým dílem ČR: Spektru – centru primární prevence a drogových služeb, Terapeutické komunitě Sejček a Rodinném centru Srdíčko.

Přes nepřízeň počasí, která neumožnila využívat nafukovací skákací hrad a další připravené aktivity pro děti, byl stan Spektra skoro trvale využíván až do 20 hodin. Děti se tak mohly v suchém prostředí zabavit a díky odměnám si osladit propršený den.

„Děkujeme pořadatelům, tedy lidem okolo žďárského Batyskafu, za výbornou spolupráci“, uvedl na závěr Josef Soukal.

 

Fotogalerie k akci je zde.