Zhodnocení dne otevřených dveří sídla kraje Vysočina

[5. 7. 2010] Spektrum – Centrum primární prevence a drogových služeb dne 2. 6. 2010 prezentovalo svojí činnost široké veřejnosti na Dni otevřených dveří v sídle kraje Vysočina.

Prevence proti rozmáhající se internetové kriminalitě a na ni navazující další trestné činnosti byla hlavním tématem letošního Dne otevřených dveří v sídle kraje Vysočina v Jihlavě. Návštěvníci viděli například atraktivní zneškodnění pachatele ujíždějícího policii v autě, dozvěděli se rizicích při práci s internetem, besedovali s horolezcem a rodákem z Vysočiny Radkem Jarošem.

Akce se i přes nepřízeň počasí zúčastnilo sedm stovek lidí. Den otevřených dveří kraj pořádal letos již po osmé. V minulých letech se den otevřených dveří v sídle kraje Vysočina zaměřil například na typická jídla z Vysočiny, sport a zdravý životní styl, místní rekordy či tradiční řemesla. Krajský úřad si dlouhodobě zakládá na originalitě programu Dne otevřených dveří a letos program navíc obohatil také připomínkou 10. výročí vzniku kraje Vysočina.

Na Krajském úřadě se měly možnost prezentovat také neziskové organizace působící na Vysočině. Pracovníci Spektra nabídli návštěvníkům informace o poskytovaných službách a také interaktivní práci se třídními kolektivy. Den strávený v příjemných prostorách krajského sídla hodnotíme velmi pozitivně, v následujících letech se podobných akcí budeme opět rádi účastnit.
 

Fotogalerii k akci je zde.