Akce "Rozhodni se sám"

[aktualizace 20.8.2010] Každoroční akce "Rozhodni se sám" se letos uskuteční v pátek 27.srpna 2010 na náměstí ve Žďáře nad Sázavou. Je nachystána celá řada atrakcí a aktivit pro děti i dospělé.

Dne 27. 8. 2010 od 10.00 hodin zahájí Spektrum – centrum primární prevence a drogových služeb již třetí ročník benefiční akce „ROZHODNI SE SÁM“ na náměstí Republiky ve Žďáře nad Sázavou. Letošní ročník se ponese v duchu oslav 15-ti let vzniku Spektra, které za dobu své existence pomohlo a pomáhá lidem, kteří se ocitli v obtížné životní situaci. Zřizovatelem tohoto nestátního zařízení je Kolpingovo dílo ČR, o. s. ve Žďáře nad Sázavou.


Při této akci si budou moci děti zasoutěžit, potrápit své mozkové závity, nechat si namalovat na svůj obličej či tělo obrázek dle svého přání, zahrát si stolní fotbálek, zadovádět si na skákacím hradě či horolezecké stěně. Při prezentaci činnosti Besipu popřemýšlet „jak jsem na tom s výbavou na kolo či jaké mám znalosti o silničním provozu“.

Na dospělé čeká prezentace VZP, kde si mohou nechat změřit tlak a hladinu cholesterolu, možnost zakoupit výrobky klientů terapeutické komunity Sejřek a shlédnout prezentaci autoškoly Vysočina, která veřejnosti představí motoristický trenažér.

Jak děti, tak i dospělí budou mít možnost si na akci „ROZHODNI SE SÁM“ zkusit poskytnout první pomoc a zeptat se, co v kterých situacích dělat. Stanoviště s první pomocí zprostředkují zástupců Střední zdravotnické školy a Vyšší odborné školy zdravotnické ve Žďáře nad Sázavou.

Předpokládaný závěr akce je v 15.00 hodin.

Celá akce má za cíl přiblížit veřejnosti činnost Spektra, dětem zpříjemnit jeden z posledních dnů prázdnin a všem zúčastněným ukázat, že život je krásný a každý má šanci. Přijďte se podívat.

Plakát na akci je zde (.pdf)