Kontaktní centrum Spektrum se přestěhovalo

[29.3.2011] Kontaktní centrum Spektrum ve Žďáře nad Sázavou se přestěhovalo z nevyhovujících prostor. Sídlit bude jen pár kroků od své staré adresy, a to kousek pod kinem, na Žižkově ulici č.16.

     O přestěhování prostor Kontaktního centra pro osoby ohrožené drogovou závislostí se usilovalo již bezmála tři roky. Prostory, ve kterých se zařízení dosud nacházelo, již dlouhodobě nevyhovovaly každodenním požadavkům na tento druh odborné sociální služby. Objekt totiž spadá do demoliční zóny a proto byly jakékoliv opravy prováděny jen v nejnutnější míře. Objekt je již proto značně zchátralý a svým vnitřním uspořádáním neumožňoval realizovat některé služby v dostatečné kvalitě.

      Díky úsilí představitelů občanského sdružení Kolpingovo díla ČR, pod něž Spektrum spadá, a za velkého přispění zástupců města Žďár n/S, byly Kolpingovu dílu dlouhodobě pronajaty prostory ve Žďáře nad Sázavou na ulici Žižkova 16. Jedná se o objekt bývalé hudební školy, kde následně sídlila Pedagogicko-psychologická poradna a posléze komerční firma.

     

 
      Od pondělí 28.března již zařízení funguje na nové adrese. Poskytují se zde sociální a zdravotní služeby pro drogové uživatele v rámci otevírací doby kontaktní místnosti. Dále je zde poskytováno poradenství a informace rodičům či dalším osobám, kteří mají dítě či někoho blízkého, kdo se dostal do kontaktu například s marihuanou či jinou drogou a chce si o situaci promluvit s odborníkem. Dále  prostory slouží jako zázemí pro Terénní program, který působí bezmála na celém okresu Žďár nad Sázavu. Všechny uvedené služby jsou poskytovány s možností zachování anonymity a zdarma.