Setkání pracovní skupiny prevence rizikového chování v okrese Žďár n/S

[28.3.2011] Pravidelné setkání se 18.3.2011 uskutečnilo v Ezopu v Novém Městě na Moravě.

Dne 18. 3. 2011 se konalo další setkání Pracovní skupiny prevence rizikového chování v okrese Žďár nad Sázavou. Toto setkání se uskutečnilo na půdě Sdružení EZOP NZDM Nové Město na Moravě, kde účastníky přivítala ředitelka Mgr. Ruth Šormová společně s Ing. Vlastimilem Růžičkou, lektorem programů primární prevence.

Náplní tohoto setkání tentokrát bylo seznámení se s prací vrchní komisařky por. Mgr. Gabriely Filipové, která pracuje na Policii ČR na oddělení mravnostní kriminality školní mládeže. Dalšími hosty byli zástupci sociálních odborů měst Žďár nad Sázavou a Nového Města na Moravě, konkrétně kurátorky pro mládež OSPOD Mgr. Petra Štohanzlová, Bc. Bencová, Andrea Stárková, Mgr. Lenka Klapačová.

Stálí členové Pracovní skupiny prevence rizikového chování v okrese Žďár nad Sázavou, mezi něž Spektrum – centrum primární prevence patří, diskutovali také na téma společné akce s cílem prezentace významu primární prevence v povědomí veřejnosti a pozitivní podporování prostředí preventivních aktivit. Dohodli se na vytvoření společných webových stránek a navzájem se informovali, co nového se děje v oblasti sociálně patologických jevů v našem okrese. Na závěr Spektrum – centrum primární prevence zmínilo poděkování za současnou spolupráci v rámci PS RCH a těší se na další setkání v červnu 2011.