Proběhlo setkání pracovní skupiny prevence rizikového chování

[16.3.2012] Dne 9. 3. 2012 se uskutečnilo další setkání Pracovní skupiny prevence rizikového chování v okrese Žďár nad Sázavou, tentokrát na půdě Ponorky – Centra prevence ve Žďáře n/S.

     Spektrum – Centrum primární prevence je jedním ze stálých členů Pracovní skupiny, nad kterou převzala v roce 2009 záštitu Pedagogicko-psychologická poradna ve Žďáře na Sázavou.

     Náplní setkání byly informace o proběhlé akci „Kulatý stůl s rodiči na základní škole v Nížkově“, která je první vlaštovkou v regionu. Toto setkání iniciovala Mgr. Marie Dobrovolná, která na škole zastává pozici školního metodika prevence. Na půdě školy se potkali pedagogové, rodiče, zástupci neziskových organizací, zástupci státních institucí v čele
s Mgr. M. Žákovou z Pedagogicko-psychologické poradny ve Žďár nad Sázavě, pan farář Mgr. Pavel Sandtner a pan starosta obce Nížkov p. Jan Mokrý. Diskutovalo se na téma Prevence rizikového chování dětí a mládeže.

    Dále se na Pracovní skupině hovořilo o Metodickém doporučení MŠMT k primární prevenci rizikového chování, které je nezbytnou dokumentací pro práci školního metodika prevence.
Zástupce Krajského úřadu Mgr. Filip Podsedník představil plánované semináře pro pedagogy realizované v rámci krajského projektu primární prevence na období březen – prosinec 2012.
Závěrem členové Pracovní skupiny diskutovali nad webovými stránkami skupiny a nad aktuálními tématy z oblasti prevence sociálně patologických jevů.