Spektrum – Centrum primární prevence nabízí dva nové programy primární prevence

[13.9.2012] Od září 2012 bude tým centra nabízet programy „Podpora zdravého životního stylu a prevence kouření u žáků“ a „Prevence předčasného sexuálního života a základní znalosti o partnerství“.


   Nově vzniklé programy Reaguje tak na soudobé poznatky a studie, kdy je nutné posouvat věk žáků do nižších ročníků a předávat jim srozumitelné informace o návykových látkách, konkrétně o kouření, a nabízet alternativní způsoby chování v rizikových situacích. Program pro 4. ročník ZŠ „Co mi (ne)prospívá“ si klade za cíl předání informací o škodlivosti návykových látek, konkrétně o nebezpečí tabáku se zaměřením na vytvoření postoje k nim v této věkové kategorii.

  Program pro 8.-9. ročníky ZŠ a SŠ „Láska (ne)bezpečně“ má za cíl uvědomění si rozdílů mezi chlapci a děvčaty, přemýšlet o možnostech, jak se mohou obě pohlaví doplňovat. Posiluje pozitivní vztahy mezi chlapci a děvčaty ve třídě.

  Podprobnější popis programů s celkovou strukturou je zde.

  Nyní je možné si uvedené programy primární prevence objednat pro školní kolektivy na tel. 566 585 027, 774 419 047 nebo prostřednictvím emailu: spektrum.prevence@kolping.cz.