Veletrh sociálních služeb v Havlíčkově Brodě 21.11.2012

[3.11.2012] Spektrum – Centrum primární prevence a drogových služeb se zúčastnilo II. ročníku Veletrhu sociálních služeb v Havlíčkové Brodě.

    Nejen se prezentovat, ale také se propojovat. I tak by mohlo znít motto II.ročníku Veletrhu sociálních služeb v Havlíčkově Brodě, který se uskutečníl v kulturním domě dne 21.11.2012. Obdobně jako v loňském roce, tak i letos se sešla řada poskytovatelů sociálních a příbuzných služeb, aby prezentovali svoji činnost. A to jak pro širokou veřejnost, tak i pro své kolegy ze sociální sféry. Bylo tak možné se nejen seznámit s jednotlivými službami, ale i konkrétními lidmi, kteří je poskytují.

   Kolpingovo dílo působí v okrese Havlíčkův Brod dvěma projekty:

1)  Spektrum - Centrum primární prevence působí v okrese Havlíčkův Brod na základních školách, kde realizují programy primární prevence. Jedná se o dlouhodobé a komplexní programy, které se zaměřují na předcházení užívání návykových látek a dalších forem rizikového chování. Děti při nich získávají znalostí a sociálních dovedností umožňující rozlišovat projevy rizikového chování, učí se kde vyhledat účinnou pomoc a jak reagovat v nepříznivých životních situacích.

2) Kontaktní a poradenské centrum v oblasti drogové problematiky poskytuje informace, poradenství a zdravotní materiál lidem užívajícím nelegální návykové látky a těm, kteří jsou ve vyšší míře ohrožení jejich užíváním. Dále poskytuje poradenství a informace rodičům a všem, jejichž blízcí se dostali do kontaktu s návykovými látkami. Působí jako lokální centrum pro poskytování informací a doporučení v oblasti závislostí. Služby poskytuje ambulantní a terénní formou v okresech Žďár nad Sázavou a Havlíčkův Brod.

Fotografie jsou uloženy ve fotogalerii.