Den bezpečnějšího internetu 2014

[10.2.2014] Den bezpečnějšího internetu 2014 (safer internet day), organizovaný mezinárodní sítí INSAFE, se bude konat 11.2.2014!

Cílem Dne bezpečnějšího internetu 2014 (11.2.) je podnítit bezpečnější a zodpovědnější užívání on-line i mobilních technologií především začínajícími a mladými uživateli. V letošním roce ho provází heslo "Vytvořme společně lepší internet..." a v rámci propagační kampaně proběhne celosvětově mnoho akcí, které pouzkáží na škodlivý obsah a projevy chování ve světě on-line a potřebu tvorby a rozšiřování nabídky webového obsahu pro nejmladší uživatele internetu a mobilních technologií.

Spektrum  - Centrum primární prevence nabízí program primární prevence zaměřený na bezpečné užívání internetu a sociálních sítí pro žáky 1. i 2. stupně základních škol. Program s názvem "(Ne)bezpečně na netu" má za cíl seznámit žáky s bezpečným užívání internetu a sociálních sítí, ukazuje žákům jak se bezpečně pohybovat ve virtuálním světě, jak zodpovědně používat informační technologie. Dále se také zaměřuje na pojem "kyberšikana", přibližuje žákům jaká mohou být rizika pro oběti i pachatele.

Připomeňte si tento den např. prostřednictvím webových stránek www.saferinternet.cz