Rekonstrukce Spektra v poslední třetině

[31.3.2014] Rekonstrukce budovy Spektra úspěšně pokračuje!

   Do konce rekonstrukce budovy již zbývají jen 4 měsíce. Hotové je horní patro, půdní prostory a z velké částí i sklep. Rekonstrukce není v žádném případě pouze estetickou záležitostí. Do budovy nebyly po desítky let investovány žádné prostředky. Do budovy zatékalo, měla velmi špatné tepelně izolační schopnosti, problematické odpady, v budově se vyskytovaly plísně. Využívalo se velmi nákladné topení akumulačními kamny.

   Aktuálně již v prvním patře funguje vytápění tepelným čerpadlem, které je umístěno ve sklepě. Celý objekt je podřezán a nově po celé ploše izolován. Probíhají finální práce před dokončením fasády. V přízemí jsou již nainstalovány rozvody pro podlahové topení, jsou dokončeny omítky, silnoprodé i slaboproudé rozvody, vodovod a odpady.

   Rekonstrukce probíhá díky spolufinancování z regionálního operačního programu a města Žďár nad Sázavou.

   V nových prostorách bude stávající Kontaktní a poradenské centrum v oblasti drogové problematiky Spektrum, které pracuje s uživateli drog a jejich blízkými. Dále se do budovy přestěhuje Centrum primární prevence Spektrum realizující preventivní programy pro školní kolektivy. Navíc v prvním patře vznikne Adiktologická ambulance, v jejímž rámci bude probíhat poradenství a ambulantní léčba závislosti na drogách, alkoholu, gamblingu.

   Aktuální fotografie z rekonstrukce, již hotových prostor a kontrolních dnů jsou zde.

   Videoreportáž z rekonstrukce Televize Vysočina z února 2014.