2. Havlíčkobrodské sportovní hry dětí a mládeže 2015

[15.5.2015] Město Havlíčkův Brod ve spolupráci se Spektrem pořádá II. ročník akce zaměřené na motivaci dětí a žáků škol k aktivnímu rovozování různorodého spektra sportovních disciplín.

K dalším cílům této akce, které organizátoři stanovili již při pořádání I. ročníku her v roce 2014, patří: vytvořit možnosti pro soutěžení a aktivní pohyb dětí a mládeže; umožnit širokému spektru dětí a mládeže vyzkoušet si pocit úspěchu v rámci měření sil při dodržování  pravidel fair play; přidat tradičně realizovaným akcím v oblasti sociálně patologických jevů další rozměr a propojit tuto oblast se sportem  jako jednu z možností minimalizace patologických jevů.

Na motto her z roku 2014 "Nejlepší drogou je sport" proto bude navazovat motto her v roce 2015 "Gram prevence je lepší než kilogram intervence".

Po zkušenostech s pořádáním I. ročníku her bude konání II. ročníku her rozděleno do dvou dnů. Organizátoři přitom věří, že počasí nabídne účastníkům her svoji lepší tvář a oproti I. ročníku her nebudou letos deštníky zapotřebí. V úterý 26. 5. 2015 se uskuteční od 10:00 hodin ve sportovním areálu TJ Jiskra Havlíčkův Brod, Ledečská slavnostní zahájení her s nástupem všech sportovců a doprovodným sportovně-kulturním programem. Ve středu 27. 5. 2015 pak budou od 9:00 hodin probíhat na příslušných sportovištích samotná soutěžní klání.

V odpoledních hodinách bude na havlíčkobrodském náměstí probíhat medailový ceremoniál, který bude doplněn zábavným programem realizovaným HITRádiem Vysočina a SPEKTREM Žďár nad Sázavou.

Přijďte se za námi podívat, nezapomeňte na dobrou náladu, těšíme se na vás všechny.