ROZHODNI SE SÁM

[11. 8. 2015] V pátek 21. srpna proběhne od 10 do 16 hodin na Farských humnech ve Žďáře nad Sázavou osmý ročník akce Rozhodni se sám. Akce má podtitul „Bezpečně na síti II.“

Akcí Rozhodni se sám chtějí organizátoři každý rok upozornit na některé z témat rizikového chování dětí a mládeže. Také letos se program bude týkat bezpečného používání internetu. Organizátoři zvou proto děti, mládež i rodiče k návštěvě stánků, ve kterých budou moci prostřednictvím interaktivních pomůcek získat informace o zásadách bezpečného internetu. Během celého školního roku pracují lektoři programů všeobecné školské primární prevence s dětmi na základních i středních školách a ví, jak je pro ně toto téma živé, aktuální a zároveň plné otázek.

Rozhodni se sám 2015 v 10 hodin slavnostně zahájí atletka Jarmila Kratochvílová. Ta poté odstartuje sérii běžeckých závodů pro děti všech věkových kategorií. Od půl dvanácté proběhne vyhlášení výsledků závodů s následnou autogramiádou držitelky světového rekordu.

Účastníci mohou po celý den využít i pestrou nabídku doprovodných aktivit. Připravena bude horolezecká stěna, skákací hrad, megabubliny, výroba placek, chůze na slackline, žonglování či projížďky po Sázavě s vodními skauty. U stánku Rodinného centra Srdíčko najdou malí i větší návštěvníci výtvarné dílny a soutěže. Novinkou bude také obří autodráha, kterou mohou vyzkoušet děti i dospělí.

Důležitou součástí prevence rizikového chování dětí a mládeže je lákavá nabídka aktivit k trávení volného času. Také tyto informace se děti i rodiče na akci dozvědí. Doprovodné aktivity Rozhodni se sám je mohou inspirovat k činnosti po celý školní rok.

Více informací v příloze.

 

Důležité odkazy týkají se ne/bezpečí na internetu:

Opravdu zajimavý materiál pro rodiče o riziku komunikace mladých s lidmi - stojí za to si to projít...
Portál o rizikovém chování na internetu - www.e-bezpeci.cz
Velmi názorný projekt týkající se nástrah internetu - www.seznamsebezpecne.cz
A kontakt pro řešení jakéhokoliv ohrožení na internetu - www.napisnam.cz , www.onlinehelpline.cz

Dotazník pro mladé